Αθλητικό Έργο

Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες εν γένει ανάπτυξης του αθλητισμού στο νησί της Λήμνου. Διαθέτοντας εμπειρία 30 και πλέον ετών, σήμερα είναι ένα από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία του νησιού με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αθλητικό έργο.

Το άθλημα στο οποίο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αλλά και τις σημαντικότερες διακρίσεις είναι αυτό της αγωνιστικής κωπηλασίας. Ο ΝΟΛ, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, συμμετέχει αδιαλείπτως τόσο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας, όσο και στους αγώνες αξιολόγησης για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας κωπηλασίας. Αθλητές του κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Εξέχουσα περίπτωση είναι ο αθλητής Παναγιώτης Μαγδανής ο οποίος αναδείχθηκε δύο φορές ολυμπιονίκης.

Πέραν της αγωνιστικής Κωπηλασίας ωστόσο, ο ΝΟΛ τα τελευταία χρόνια εμπλέκεται ενεργά και στην ανάπτυξη και προώθηση του νέου αθλήματος της παράκτιας κωπηλασίας. Σήμερα, ο ΝΟΛ μαζί με άλλους ναυτικούς ομίλους, όπως ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει ενεργά σε δράσης για την καλλιέργεια του αθλήματος στη χώρα μας.

Πέραν των παραπάνω ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλαφθεί και η συμβολή του ΝΟΛ στην προώθηση και την εμπέδωση της ασφάλειας στη θάλασσα. Το τμήμα κολύμβησης έχει καταφέρει να αναπτύξει μία καθόλα αξιόλογη δράση κατά τους θερινούς μήνες κάθε έτους εκπαιδεύοντας γενιές παιδιών και εφήβων στη σωστή και ασφαλή κολύμβηση και συμπεριφορά στη θάλασσα.

Τέλος, ο ΝΟΛ εξυπηρετώντας ενεργά τον βασικό σκοπό της λειτουργίας του, τα τελευταία χρόνια καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την εκ νέου ανάπτυξη των αθλημάτων της Ιστιοπλοΐας και του Κανόε-Καγιάκ στο νησί της Λήμνου.