Υποβρύχιες Δραστηριότητες

Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου με βάση το τμήμα Υποβρύχιας Δραστηριότητας καλλιεργεί και προωθεί το άθλημα της υποβρύχιας αλιείας.  Η υποβρύχια αλιεία αποτελεί επίσημα αναγνωρισμένο άθλημα, καθώς σε πολλές χώρες έχουν δημιουργηθεί εθνικές ομοσπονδίες. Επίσης, σε ετήσια βάση διεξάγονται εθνικά ή διεθνή πρωταθλήματα.

Η αγάπη για το φυσικό και δη το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί το βασικό κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με το εν λόγω άθλημα. Η άμεση επαφή με το θαλάσσιο πλούτο καθώς και η μοναδικότητα της εμπειρίας του αθλήματος συναποτελούν κάτι το απολύτως μοναδικό. Η Λήμνος αποτελεί ένα πρόσφορο τόπο για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου εδρεύοντας στο νησί της Λήμνου καλλιεργεί και προωθεί το άθλημα της υποβρύχιας δραστηριότητας. Από το 1992 συμμετέχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα υποβρύχιας αλιείας, έχοντας σημειώσει σημαντικές διακρίσεις και νίκες, όπως το χάλκινο μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ισπανίας, το 2007. Τέλος, το 1994 είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χιλής.