Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου (ΝΟΛ) συμμετείχε στη εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου Sporocean, που φιλοξενήθηκε στη Λα Κορούνια της Ισπανίας. Το έργο έχει ξεκινήσει επίσημα από την 1η Δεκεμβρίου 2023. Η ατζέντα κάλυψε τόσο οργανωτικές πτυχές που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του προγράμματος όσο και τεχνικά ζητήματα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας, ενισχύοντας έτσι τη θέση του ΝΟΛ στην εθνική κλασσική κωπηλασία και την παράκτια κωπηλασία.

Κατά τη συνάντηση, οι εταίροι παρουσίασαν ολοκληρωμένα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων διαχείρισης, οικονομικών και επικοινωνιακών σχεδίων, καθώς και σχέδια διάδοσης και ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης.

Μια άλλη κρίσιμη πτυχή που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση ήταν η εσωτερική επικοινωνία.

sporocean kick-off

Η εμπλοκή του ΝΟΛ στο έργο Sporocean, όχι μόνο ενισχύει τη θέση του στο εγχώριο και διεθνές ναυτικό άθλημα, αλλά και τοποθετεί τη Λήμνο ως σημαντικό κόμβο για δραστηριότητες κωπηλασίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Με εκπροσώπους τους Κωνσταντίνο Δικράνη και Χρύσα Μπερμπέρη, προπονητές και υπευθύνους για τεχνικά θέματα, ο ΝΟΛ συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της ακτοπλοΐας στο νησί της Λήμνου.

sporocean kick-off

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή αυτού του ιστότοπου δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις των συγγραφέων και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.