Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης νέων συνεργασιών, καθώς και της διεθνοποίησης του, έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη του ευρωπαϊκού έργου “Κωπηλατικό Beach Sprint: Πράσινο, Θεαματικό, Διαγενεακό” και διακριτικό τίτλο RO-BEATS (Rowing Beach Sprints: Green, Spectacular, Intergenerational). 

Ο ΝΟΛ ως συντονιστής ηγείται αυτής της σύμπραξης με τη συμμετοχή 3 άλλων ναυτικών ομίλων από την Ευρώπη: το Rowing Club Adriatico Fano στην Ιταλία, το Ruderklub Flensburg e V στην Γερμανία και το Clubul Sportiv FARUL Constanta στην Ρουμανία.

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι τα κωπηλατικα Beach Sprints (γρήγοροι αγωνες παρακτιας κωπηλασίας) και η σχέση τόσο με το φυσικό περιβάλλον, όσο και με τις τοπικές κοινωνίες όπου αυτό καλλιεργείται. Συγκεκριμένα, το έργο RO-BEATS αποσκοπεί στο να διευρύνει το ηλικιακό εύρος των ανθρώπων που συμμετέχουν στον αθλητισμό ενισχύοντας παράλληλα τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Παράκτια κωπηλασία, αθλητισμός, δράσεις προστασίας των ακτών, ομιλίες, καθώς διαγωνισμοί μέσω των social media αποτελούν μέρους του συνολικού προγράμματος δράσεων του RO-BEATS καλώντας όλη την τοπική κοινωνία της Λήμνου καθώς και τους επισκέπτες της να συμμετέχουν ενεργά σε μία σε αυτό το πολυδιάστατο γεγονός. 

Την προσεχή Παρασκευή 20/10/2023 ο ΝΟΛ, ως συντονιστής του έργου, διοργανώνει και φιλοξενεί την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του RO-BEATS στη Μυρινα, ώστε να συντονιστούν οι δράσεις τους και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: https://ro-beats.eu/ 

Βρείτε μας επίσης και στα social media μας:

Facebook: RoBeats RoBeats

Instagram: @robeats2023 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Αθλητισμός και διακριτικό αριθμό: 101133950.