Το ευρωπαϊκό έργο CoWay (αρ. εργου: 101090819, χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ Sports) στο οποίο ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου συμμετέχει ως βασικό εταίρος, αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν ο ΝΟΛ θέλοντας να συνεχίσει καθώς και να ενισχύσει αυτή του τη δυναμική, τον Μάρτιο του 2023 κατέθεσε μία νέα πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη χρηματοδότηση ενός νέου ευρωπαϊκού έργου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. 

Σήμερα, ο ΝΟΛ είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση και την χρηματοδότηση του έργου για το οποίο αιτήθηκε μέσα από μία εξαιρετικά ανταγωνιστική και απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης. Ο πλήρης τίτλος του νέου έργου είναι ‘Rowing Beach Sprints: Green, Spectacular, Intergenerational’ (Κωπηλατικό Beach Sprint: Πράσινο, Θεαματικό, Διαγενεακό), ενώ ο διακριτικός του τίτλος είναι RO-BEATS (αρ. έργου: 101133950). 

Όπως και το CoWay, έτσι και το RO-BEATS είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς σύμπραξης με άλλους ναυτικούς ομίλους της Ευρώπης που εδρεύουν στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Ρουμανία. Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου ωστόσο είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης σύμπραξης, αναλαμβάνοντας να φέρει εις πέρας ένα απαιτητικός έργο διαχείρισης και διοίκησης της σύμπραξης, πέρα από τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του έργου. 

Πιο αναλυτικά η σύμπραξη του RO-BEATS έχει ως εξής: 

  • Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, Λήμνος, Ελλάδα – (ΝΟΛ) – Επικεφαλής της Σύμπραξης
  • Rowing Club Adriatico Fano, Φάνο, Ιταλία – (RCAF)
  • Ruderklub Flensburg e V, Φλένσμπουργκ, Γερμανία – (RF)
  • Clubul Sportiv FARUL Constanta, Κωνστάντζα, Ρουμανία – (SCF)

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις εναρκτήριες δραστηριότητες του RO-BEATS, καθώς και για την πρόοδο του. Μείνετε συντονισμένοι!